Activiteitenkalender 2023

NIEUWJAARSBORREL DINSDAG 10 JANUARI 2023 Aanvang 20.00 uur Wijkcentrum Princenhof

Het nieuwe jaar is al weer 10 dagen oud als we met elkaar gaan proosten op een mooi en gezond 2023. We hopen op vele gezellige momenten met elkaar tijdens onze bijeenkomsten, maar we denken ook aan hen die te maken krijgen met een achteruit gaande gezondheid. Als vanouds spelen we kaart, rikken of jokeren, en er is ook gelegenheid om rummikub te spelen.

We zorgen voor een hapje en een drankje en maken het gezellig.

U houdt niet van kaarten of een spel spelen? Geen probleem, u bent van harte welkom om er bij te zijn, even bijpraten met elkaar. We hopen met velen het glas te kunnen heffen op een mooi 2023!!

JAARVERGADERING DINSDAG 7 FEBRUARI 2023; tijdstip (’s avonds) volgt met de uitnodiging, locatie Wijkcentrum Princenhof

Deze avond hebben we onze jaarvergadering. U ontvangt voor deze avond een aparte informatiebrief met de agenda en het verslag van de jaarvergadering 2022 en het financieel overzicht van 2022. Tijdens de vergadering blikken we terug op de activiteiten van het jaar 2022 en er is de bestuursverkiezing. Na het officiële gedeelte hebben we een pauze. Daarna is er een gezellig optreden van

Zoals gebruikelijk sluiten we deze avond af met een loterij, waarvoor u bij binnenkomst lootjes kunt kopen.

NATIONALE VROUWENDAG DINSDAG 7 MAART 2023; tijdstip (avond) volgt met de uitnodiging, locatie Wijkcentrum Princenhof

Deze avond staat in het teken van Internationale Vrouwendag. We organiseren deze avond een mini-fair met een aantal gasten. Wie er precies deel gaan nemen is nog niet helemaal bekend. Gasten die we tot nu toe uitgenodigd hebben zijn:

Kreatief: Karin’s Kreatief; Sieraden, sjaals tassen etc:  Pierina; Voetverzorging: Mimie Frèrejean; Leuke gezellige kadotips van hout: Jouw Kadowinkel Demonstratie bloemschikken: Anneke de Leij Kreatief met papier: Annette Deijkers Femke Reuvers; Bert Emons en Frank Broers:: digitale ondersteuning

Deze Tijdens deze avond is er een presentatie door

Een avond vol informatie, inspiratie, creativiteit en beauty. U bent van harte welkom.

DINSDAG 4 APRIL 2023: Kruidenvrouwtje uit Twente; aanvang 20.00 uur in wijkcentrum Princenhof

LET OP DEZE AVOND IS GEWIJZIGD EN WORDT NU:

Het Twents kruidenvrouwtje

Op deze avond neem ik jullie mee op een reis door de wonderlijke wereld van kruiden en ‘on-kruiden’.  Vooral het onkruid heeft in onze samenleving een minder prominente rol toebedeeld gekregen dan dat het eigenlijk verdient. Juist daarom zal ik me in eerste instantie richten op ‘bruikbaar onkruid’. Voorbeelden zijn: paardenbloem, brandnetel, dovenetel, bijvoet en smalle weegbree. Hierbij komt voornamelijk de geneeskracht van deze planten (onkruid) aan bod, die je tijdens een wandeling zoal tegen kunt komen, evenals een aantal leuke weetjes van vroeger.  Dit zal je mogelijk anders doen laten kijken naar deze mooie plantjes.  Een wandeling zal nooit meer hetzelfde zijn dan ervoor.

Kruidige groet, Mariëlle                                          

DINSDAG 2 MEI 2023: AFSLUITING VOOR DE ZOMERVAKANTIE, WIJKCENTRUM PRINCENHOF, tijd volgt met de uitnodiging

We hebben alweer de laatste avond in Princenhof voordat de zomerpauze begint. We krijgen nog een dagtocht met de bus, we blijven wandelen en de gymavond op maandag gaat nog door tot eind juni. Ook hopen we weer mee te kunnen doen met een groep dames tijdens de Avondvierdaagse Princenhage. Voor deze avond ontvangt u een officiële uitnodiging. We starten de avond met eten en hebben hiervoor de BOLLE BUIKEN uitgenodigd (frites en snacks, salade en dessert).

Als onze buikjes gevuld zijn hebben we een gezellig optreden door SMIDJE VERHOLEN We sluiten af en hopen u in elk geval na de zomer weer terug te zien, op dinsdag 5 september of bij één van bovengenoemde activiteiten.                                                                

DINSDAG 5 SEPTEMBER 2023: WELKOM NA DE ZOMERPAUZE WIJKCENTRUM PRINCENHOF, aanvang 19.30 uur

De zomerpauze is weer voorbij. We zijn blij u weer welkom te kunnen heten en we hopen dat u heeft genoten van de zomer. We beginnen deze avond een half uurtje eerder, dus om 19.30 uur!! De avond start met een speciale gast Amanda Nieuwehuis. Amanda is ambassadrice van een kindertehuis in Oeganda BENJAMIN KATENDE  

Hierna hebben we een pauze. Daarna nemen we nog kort de komende activiteiten met u door. Traditiegetrouw sluiten we deze avond af met enkele ronden bingo.

We zien er weer naar uit om u te ontmoeten na de zomerpauze.

DINSDAG 3 OKTOBER 2023: RIOOLSYSTEEM IN BREDA Wijkcentrum PRINCENHOF, aanvang 20.00 uur

Presentatie over HET OUDE VESTRIOOL & DE ERFGENAMEN

Wie staat er nu stil bij ons huidig rioolstelstel? We kennen de verhalen over de vieze straten en rivieren, de kakstoelen en de beertonnenwagens. Hans de Vaan maakt van dit ogenschijnlijke saaie onderwerp een boeiende lezing. Hij vertelt hoe het Bredase “darmenstelsel” is ontstaan en op welke wijze dit rioolstelsel navolging heeft gekregen. Hans illustreert zijn lezing met allerlei historische en indiscrete verhalen over secreten, gemackshuysjes, plees, privaten, kleine en beste kamertjes.  

Kom kijken en luisteren naar deze “geurloze” avond.

DINSDAG 31 OKTOBER 2023: HALLOWEEN Wijkcentrum PRINCENHOF, aanvang 20.00 uur

Dit zegt Wikepedia over Halloween: Halloween is een feestdag die valt op 31 oktober. Traditioneel wordt Halloween vooral gevierd in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada. Inmiddels heeft het feest ook sterk aan populariteit gewonnen in andere delen van de wereld, met name in Europa, Latijns-Amerika, Australië en Oost-Azië. En inmiddels gaat dit feest ook in Nederland niet onopgemerkt voorbij. De betekenis van Halloween: Duizenden jaren geleden vierden de Kelten (Ierland) op 31 oktober oudejaarsavond. Zij geloofden dat die avond de geesten van de overledenen hun vroegere woonplaatsen bezochten. De uitgeholde pompoen met het lichtje erin en de griezelig verklede kinderen zijn dan ook het symbool van ‘dolende ziel’. De invulling van deze avond blijft nog even geheim, maar u mag het zeker niet missen.

DINSDAG 21 NOVEMBER 2023: ??????? Aanvang 20.00 uur; Wijkcentrum Princenhof

            DEZE AVOND WORDT OPNIEUW INGEVULD

DINSDAG 19 DECEMBER 2023: KERSTVIERING BIJ HOTEL-RESTAURANT PRINCEVILLE, tijd volgt met uitnodiging (’s middags)

We gaan samen met u Kerst vieren bij hotel-restaurant Princeville. We ontvangen u graag voor een heerlijk diner in een sfeervol ingerichte zaal. Tijdens het diner hebben we een optreden in kerstsfeer door de ons bekende zingende kerstman JAN BAKKEREN

Voor deze kerstviering ontvangt u een aparte uitnodiging. We hopen met velen van u dit jaar af te sluiten met een gezellig samen zijn. We zien u dan weer graag terug in 2024!

Wij wensen u alvast hele fijne kerstdagen en een mooi en gezond 2024!!

TOT ZIENS IN