Activiteitenkalender

ACTIVITEITEN VANAF NOVEMBER 2019

SMOKKELEN IN ONZE REGIO:   RISKANT SPEL OF ECONOMISCH DELICT?

Datum:         26 NOVEMBER 2019; Aanvang:      20.00 uur; Locatie:        Princenhof

Het illegaal de grens overbrengen van goederen is van alle tijden. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werden levensmiddelen gesmokkeld naar België. Aanvankelijk waren het vooral kleine smokkelaars die aldus een aardige bijverdienste hadden in onze grensstreek, maar na de Tweede Wereldoorlog verhardde de strijd tussen smokkelaar en douane. Smokkelaars probeerden op listige wijze de douane om de tuin te leiden of met speciaal omgebouwde auto’s de douane te trotseren. Maar ook de douane had methoden om het smokkelen te ontmoedigen.

KERSTVIERING

Datum:         MAANDAG 16 DECEMBER 2019; leden ontvangen een uitnodiging in het weekend van 23/24 november

Dit jaar is onze kerstviering op een maandag gepland omdat helaas bij restaurant Princeville de dinsdag niet meer beschikbaar was.We hopen dat we desondanks toch met heel veel leden kerst mogen vieren. In overleg met Princeville hebben we weer een heerlijk kerstdiner samengesteld. U ontvangt hiervoor een uitnodiging. Deze avond hebben we een speciale gast.

NIEUWJAARSBORREL

Datum:         7 JANUARI 2020 Aanvang:      20.00 uur Locatie:        Princenhof

We gaan vanavond met elkaar proosten op een mooi en gezond 2020 en op een goed jaar voor onze vereniging. We wensen elkaar veel warme momenten toe en een glimlach op een ieders gezicht. Ook denken we aan hen die het moeilijk hebben omdat ze te maken krijgen met een achteruit gaande gezondheid. We spelen weer kaart, rikken en jokeren, of er is gelegenheid om een spel te spelen, b.v. rummikub. Wie haalt de meeste of minste punten en gaat als overwinnaar of verliezer naar huis. Natuurlijk bent u ook welkom om gezellig er bij te zijn zonder te kaarten of een spel te spelen. We hopen met velen het glas te mogen heffen op een mooi 2020!

JAARVERGADERING

Datum:         4 FEBRUARI 2020 Aanvang:      19.30 uur Locatie:        Princenhof

Deze avond hebben we onze 6e jaarvergadering. We beginnen met het officiële gedeelte waarin we terugblikken op het afgelopen jaar, de stand van zaken van onze financiën bekijken en we hebben de bestuursverkiezing. Na het officiële gedeelte hebben we een pauze met koffie en een lekkere traktatie. Na de pauze hebben we uitgenodigd het duo IKKEN EN IJ. Ze sluiten deze vergadering op een leuke en gezellige manier af. Na het optreden van Ikken en IJ hebben we nog onze jaarlijkse loterij met prijsjes geschonken door de plaatselijke middenstand.

DE VROUW CENTRAAL

Datum:         3 MAART 2020 Aanvang:      20.00 uur Locatie:        Princenhof

Zondag 8 maart 2020 is het Internationale Vrouwendag. Dit is voor ons aanleiding om deze avond in het teken van de vrouw te laten staan. We hebben uitgenodigd Amnesty International. Ze gaan ons o.a. vertellen over de vrouwen die verblijven in buitenlandse gevangenissen omdat zij zich (geweldloos) hebben ingezet voor vrouwen/mensenrechten. Vanuit Nederland schrijven we groeten-kaarten als steun voor die vrouwen. Amnesty zorgt voor een informatieve bijdrage. Daarnaast nodigen we verschillende gasten uit, die in het kort vertellen wat ze doen en elke gast heeft een stand ingericht zodat u daar langs kunt gaan om verdere informatie te vragen en/of iets te kopen. Gasten die aanwezig zullen zijn: Mimie Frérejean, pedicure (u allen wel bekend, lid van onze vereniging). Ze vertelt ons alles over de verzorging van onze voeten. Oriflame: hoe verzorgen we onze huid. Pierina sieraden: de meeste vrouwen dragen graag sieraden. Pierina maakt zelf sieraden en brengt deze mee. Energetix: magneetsieraden & wellness. Op moment van drukken van het boekje hebben we nog met mogelijke gasten overleg of ze aanwezig kunnen zijn. Karin’s Creatief: bijzondere hangemaakte kadootjes. Mechel Makelaardij: wat kunnen we met onze woning; verkopen of blijven? Het belooft een avond te worden vol inspiratie, creativiteit en beauty. U bent van harte welkom.

JAN STRUBE, schilder: helaas is deze avond wegens het Covid-19 virus niet doorgegaan. We plannen dit onderwerp op een nieuwe datum.

Datum:         31 MAART 2020 Aanvang:      20.00 uur Locatie:        Princenhof

Onze gast deze avond is Antoon Joosen die vertelt over het leven van de schilder Jan Strube, mede aan de hand van beeldmateriaal. Jan Strube, een geboren Amsterdammer, maakte naam als schilder van het Brabantse leven. Hij was getrouwd met de Leurse timmermansdochter Dina Bogers. Strube woonde en werkte sinds de jaren twintig aan de Zanddreef. Antoon Joosen groeit ook op aan de Zanddreef. Hij heeft de publicaties “het leven en werk van Jan Strube” en “Herinneringen aan de Zanddreef” op zijn naam staan. Hij schrijft nu een boek over Tomado, één van de metaalbedrijven waar hij heeft gewerkt.

AFSLUITING SEIZOEN: ook deze avond is wegens het Covid-19 virus niet doorgegaan. Onze gaste van deze avond nodigen we op een ander moment opnieuw uit.

Datum:   21 APRIL 2020 Aanvang: volgt met de uitnodiging Locatie:        Princenhof

Het laatste avondprogramma voor de zomer is weer aangebroken. We willen de avond gaan starten met gezamenlijk eten. Hoe dit eruit zal zien is op het moment van het schrijven van dit boekje nog niet bekend, maar dit kunt u lezen als u de uitnodigingsbrief voor deze avond t.z.t. gaat ontvangen. We hebben  een speciale gastvrouw uitgenodigd met de naam Trea van Kuijk als Jana en Jaanske. Ze gaat deze avond op een gezellige manier samen met ons invullen. We vertrouwen er op dat het een mooie afsluiting gaat worden van het seizoen 2019-2020. Voor de zomer hebben we nog tal van activiteiten waarvan we hopen dat veel leden hierbij aanwezig kunnen zijn. Voor iedereen alvast een hele fijne zomer gewenst en in elk geval tot ziens in september!!