Programma seizoen 2018 - 2019

OPENINGSAVOND                                 

Datum:         11 SEPTEMBER 2018     Aanvang:      19.30 uur     Locatie:        Princenhof

We heten iedereen van harte welkom op deze avond na de zomervakantie. Hopelijk hebben jullie allemaal kunnen genieten van het zonnetje. We starten dit keer anders dan gebruikelijk. In plaats van de viering hebben we een presentatie van de Stichting Happy Hippo. Margriet Oostrom gaat ons vertellen wat haar stichting doet en hoe deze is ontstaan. Kort gezegd maken zij verschillende boxen voor kinderen in Breda die door omstandigheden wel een leuke verrassing verdienen. Op de pagina hiernaast ziet u wat de verschillende boxen inhouden. We willen voor deze stichting een inzameling houden t.b.v de boxen. U kunt deze avond meenemen: zakjes ballonnen, taartkaarsjes, gekleurd papier A4, vouwblaadjes, lijm/pritt-stift, waskrijtjes, lego tot max. € 15,00 (als cadeau), klei van play-doh (ook als cadeau) (wel allemaal nieuw graag). Na deze presentatie hebben we een pauze.  Daarna nemen we het programmaboekje door en als afsluiting spelen we enkele ronden bingo.                                  Corry de Moor heeft weer de Vierdaagse van Nijmegen gelopen en u kunt deze avond het geld meenemen waarvoor u haar gesponsord heeft. Alvast heel hartelijk dank en Corry bedankt voor jouw wandelprestatie!!


V&D BREDA, VAN MANUFACTURENWINKEL TOT WARENHUIS                           

Datum:         2 OKTOBER 2018        Aanvang:      20.00 uur        Locatie:        Princenhof

Aan de hand van een powerpoint-presentatie volgen we het wel en wee van V&D Breda. Grootwinkelbedrijven zoals J.C. Raming (vanaf 1889) en V&D (vanaf 1901) waren de smaakmakers voor het winkelend publiek van Breda en omstreken. Begin vorige eeuw zochten en vonden de heren Vroom en Dreesmann in de Bredase Karrestraat een pand waarin zij Magazijn “De Zon” vestigden. Na aankoop van diverse panden volgde in 1924 een tweede winkel. Ook na de Tweede Wereldoorlog groeide het bedrijf en werd tenslotte opgenomen in winkelcentrum De Barones. Maar de tijden zijn veranderd, door gewijzigde marktomstandigheden is V&D niet meer: voor veel trouwe klanten een gemis.


VOET & WINKEL

Datum:         30 OKTOBER 2018    Aanvang:      20.00 uur        Locatie:        Princenhof

Voor sommige mensen is comfortabel en pijnvrij lopen niet vanzelfsprekend. Niet alleen voetklachten maar ook klachten in de knieën of rug vinden vaak hun oorzaak in voetproblemen. Voet & Winkel heeft voor ieder voet- of loopprobleem de juiste oplossing: van een kleine aanpassing aan uw gewone schoenen tot en met compleet orthopedisch maatwerk, en van inlegzool tot elastische kous. Voet & Winkel is onderdeel van Penders Voetzorg. Hierdoor profiteert u van de nauwe samenwerking tussen de schoenenwinkel en de voetzorg specialisten van Penders Voetzorg. Hét grote voordeel: Eén adres voor diagnose, behandeling, advies & preventie, en aanpak op maat. Een multidisciplinair team van specialisten staat voor u klaar! Daarnaast beschikken zij over een groot netwerk van externe specialisten waar zij mee samenwerken, bijvoorbeeld op locatie in een ziekenhuis. Neem “uw voetprobleem” mee en kom luisteren en vragen stellen. Een podoloog is ook deze avond aanwezig.

 

MYLENE

Datum:         27 NOVEMBER 2018    Aanvang:      20.00 uur    Locatie:        Princenhof

Deze avond krijgen we uitleg en informatie over de producten van Mylène. Mylène heeft ook een nieuwe lijn: de style-producten. Dit zijn o.a. sieraden, tassen en sjaals. In combinatie met de andere producten van Mylène schoonmaakproducten, geurstokjes, cadeau-artikelen zal dit een verrassende avond worden. Uiteraard bent u in de gelegenheid om producten te kopen/te bestellen. Zo kort voor de feestdagen is dit een leuke kans om unieke cadeaus te scoren.

 

KERSTVIERING

Datum:         18 DECEMBER 2018    Aanvang:      volgt met de uitnodiging    Locatie:        Princeville

De feestdagen staan weer voor de deur en we gaan samen met u kerst vieren in Restaurant Princeville.

In overleg met Princeville proberen we weer een heerlijk kerstdiner samen te stellen. Tussen de verschillende gerechten willen we stil staan bij kerst en de gedachte die dit bij ons op kan roepen. Hoe we dit in gaan vullen is nu nog niet definitief bekend, maar zoals u gewend bent krijgt u voor deze kerstviering een aparte uitnodiging waarin we alles gaan vermelden. U moet zich van tevoren aanmelden voor deze avond. Samen met u gaan we er een sfeervolle kerstviering van maken!!

 

NIEUWJAARSBORREL

Datum:         8 JANUARI 2019    Aanvang:      20.00 uur        Locatie:          Princenhof

Het jaar 2019 is inmiddels weer al een paar dagen oud maar we gaan eerst nog proosten op het nieuwe jaar 2019, het jaar dat we onder de naam Vrouwen Vereniging Princenhage 5 jaar bestaan! Precies op8 januari 2014 hebben we bij de notaris de akte ondertekend! We proosten op nog vele mooie jaren met elkaar met veel gezellige activiteiten. We spelen weer kaart: rikken of jokeren en voor de spelliefhebber kan er rummikub worden gespeeld. Voor de winnaar en verliezer hebben we een leuk prijsje. Geen liefhebber van kaarten of spel, geen probleem, u bent van harte welkom om er gezellig bij te zijn. We hopen met velen het glas te mogen heffen op een mooi 2019!

 

JAARVERGADERING

Datum:         5 FEBRUARI 2019    Aanvang:      volgt met de uitnodiging    Locatie:        Princenhof

Deze avond hebben we onze 5e jaarvergadering. We beginnen met het officiële gedeelte waarin we terugblikken op het afgelopen jaar, de stand van zaken van onze financiën bekijken en we hebben de bestuursverkiezing. Na het officiële gedeelte hebben we een pauze met koffie en een lekkere traktatie. Na de pauze hebben we uitgenodigd het koor LE TOURDION. Ze waren al eerder onze gast, maar konden destijds wegens ziekte van de dirigent, niet hun eigen repertoire zingen.

 

KLEDING, STIJL, KLEUREN, IMAGO

Datum:         12 MAART 2019    Aanvang:      20.00 uur                    Locatie:        Princenhof

Onze gaste deze avond Marijke Boudeling is een expert op het gebied van kleur, stijl en imago. Marijke adviseert en begeleidt vrouwen in hun uiterlijke presentatie. Het programma start met verschillende technieken om een sjaal te knopen. Iedere vrouw heeft haar unieke figuur en de kunst is dan de sjaal te knopen op een manier die daarbij past. Wilt u zelf sjaals meenemen, graag een vierkante en een langwerpige!! Vergeet u dit niet!! Marijke vertelt over de psychologie van kleur, voorbeeld: wat straal je uit als je rood of geel draagt. Na de pauze spelen we in groepjes het imago-spel. Dit spel laat je zien hoe bijzonder je bent door de ogen van een ander. Het is een positief, interactief bordspel. Hoe enthousiast word jij van kleur, kleding en styling? Dan is deze avond zeker de moeite waard om te komen meedoen.

 

NATUURGENEESKUNDIGE PRAKTIJK ‘MARIETTE’

Datum:         2 APRIL 2019        Aanvang:            20.00 uur                Locatie:        Princenhof

“Door deze verbinding te maken met een ander maak ik verbinding met mezelf”, woorden van onze gaste Mariëtte. Haar passie: wezenlijk contact maken met mensen. Ieder mens heeft een uniek lichaam, een unieke DNA-streng en ook zijn eigen specifieke ziekteverhaal en levensgeschiedenis. Een lichaam zit prachtig in elkaar, het bezit het vermogen om zichzelf te kunnen genezen. Dit wordt het zelfgenezend vermogen van een mens genoemd. Mariëtte vertelt hoe ze ertoe gekomen is om een natuurgeneeskundige praktijk op te zetten. Ze geeft veel uitleg en tips om je klachten zo veel als mogelijk te kunnen beperken. Haar behandelingen zijn heel breed voor anderen: o.a. algehele ontspanningsmassage, vermoeidheid, rug-schouder-nekklachten, slapeloosheid, depressie, burn-out, migraine, spijsverteringsklachten. Daarnaast heeft ze verschillende behandelmethodes: chinflex-voetreflex, stoelmassage, Tui-Na-Drukpunt massage, oorkaarsen, Reiki, etherische Crème en Oliën.

 

AFSLUITING SEIZOEN

Datum:         23 APRIL 2019    Aanvang:      volgt met de uitnodiging    Locatie:        Princenhof

We zijn weer al aan de laatste avond-activiteit voor de zomerperiode. Natuurlijk gaan we nog een dagtocht met de bus maken, samen er op uit met de fiets, een excursie, avondvierdaagse Princenhage, we gymmen nog door tot eind juni en gaan daarna op de maandagavond fietsen. Maar deze avond gaan we stil staan bij een bijzonder feit:

90 jaar een Vrouwen Vereniging in Princenhage!!

85 Jaar KVO en 5 jaar VVP!!

Hoe de invulling er precies uit gaat zien, is nog niet helemaal bekend, maar we hebben in gedachte om samen met u te starten met lekker eten en de avond op een gezellige muzikale manier af te sluiten. U krijgt tevoren hierover een aparte uitnodiging waarin ook gevraagd zal worden om u aan te melden voor deze avond. Het zou heel fijn zijn als we dit heugelijke feit met veel leden samen mogen vieren.

 

Wat doen we nog meer:

  • 19 september 2018: organiseren we een herfstwandeling. Bij dit boekje vindt u hierover alle informatie. Iedereen alvast heel veel wandelplezier. 
  • 26 oktober 2019 van 15.00-17.00 uur: organiseren we een wijnproeverij bij ’t Peerdeke. U ontvangt hiervoor nog een aparte uitnodiging zodat u zich aan kunt melden. Noteer alvast deze datum in uw agenda. 
  • We organiseren nog een excursie in het na- en voorjaar.
  • In het voorjaar (mei) van 2019 gaan we weer een dagje op stap met de bus.
  • We wandelen mee met de Avondvierdaagse in Princenhage van 21 t/m 24 mei 2019.
  • Aqua Vitaal in zwembad Sonsbeeck op donderdagochtend van 10.00-11.00 uur. Andere dagen en tijden zijn ook mogelijk.
  • In de maanden mei/juni proberen we weer fietstochten te organiseren.